Yvonne Kroonenberg Ziek
Yvonne Kroonenberg Ziek:- Yvonne Kroonenberg werd in 1950 in Amsterdam geboren. Haar ouders waren van joodse afkomst en haar grootouders, waaronder die van haar moeder, stierven tijdens de Holocaust.Kroonenberg heeft twee zussen, waaronder Cassandra Kroonenberg, met wie ze samenwerkte aan het schrijven van een kookboek, en een broer, Philip Kroonenberg, die lid is van de band met wie ze soms het podium deelt.

Aan het bijwonen van de lezing van Yvonne Kroonenberg zijn geen kosten verbonden. We vereisen wel dat u zich bij ons registreert, zodat we onze diensten beter kunnen afstemmen op uw behoeften. Na aankomst ben je van harte welkom om je bij het evenement te melden, daar wordt dan een plaats voor je gereserveerd. Kun je deze keer niet naar het evenement komen? Plaats uw bestelling voor een persoonlijk gesigneerd exemplaar!
Niemand schrijft zo openhartig als Yvonne Kroonenberg over seksualiteit en relaties in hun schrijven. Ze daagt haar lezers uit door te wijzen op hun gebreken en eigenaardigheden op het gebied van romantische relaties. Ze heeft een wrang gevoel voor humor, wat haar helpt taboes te doorbreken. Blazen is best leuk, maar je krijgt er wel krampen van in je kaken.
En overspel is vooral heerlijk omdat het je het gevoel geeft dat je niet bent ingedommeld, wat vooral heerlijk is als na een paar gepassioneerde jaren het verlangen thuis vastloopt op een achteloze kus. Dit is vooral het geval als overspel wordt gepleegd nadat er al een gepassioneerde relatie is ontstaan.
In de loop van meer dan drie decennia heeft Kroonenberg een oeuvre opgebouwd dat zowel ongelooflijk populair als duurzaam is, en het richt zich op de ups en downs van romantische relaties, maar ook op liefde en seks.In een sentimentele en nostalgische ballad blikt de auteur terug op de tijd dat de Amsterdamse Zeedijk nog niet was aangetast door gentrificatie.
Ooit was dit bruisende centrum van Chinatown een plek waar jonge vrouwen die niet bang waren om risico’s te nemen en zeelieden die op zoek waren naar een ontmoeting van één nacht, naar drukke nachtclubs gingen. In de jaren die volgden werd de inmiddels beroemde Zeedijkbuurt overspoeld door drugsverslaafden, coffeeshops en handelaren in illegale middelen. Kroonenberg kijkt met spijt op beide periodes terug.
De afgelopen jaren is er veel veranderd in Chinatown als gevolg van de stijgende huizenprijzen. Je kunt echter een parelketting omdoen en een paar mooie woorden leren door tegen jezelf te zeggen dat ze een slet is en zal blijven. Op zoek naar wat opwinding in het donker…
Yvonne Kroonenberg is naast beroepspsycholoog ook schrijver. In 1981 begon Kroonenburg met het bijdragen van columns aan onder meer Margriet, Playboy, Het Vrije Volk en NRC Handelsblad. Zijn werk is in deze en andere publicaties verschenen.
Sinds 1986 publiceert Kroonenberg boeken waarin ze alles bespreekt wat er mis kan gaan in relaties tussen mannen en vrouwen, en ze heeft een reputatie opgebouwd als een fervent voorstander van de feministische zaak.
Enkele bekende titels in deze categorie zijn It Sits on the Couch and It Zaps, Can I Still Trade It en Perfect Legs. Zij is de auteur van de razend populaire boeken “De familieblusen” en “Wees blij dat je ze nog hebt, ” beide gaan over het belang van familiebanden en ouders.
Nadat ze in 1981 was gevraagd om een bijdrage te leveren aan een probleemrubriek van een publicatie, ging ze schrijven voor onder meer Playboy, Intermagazine, Het Vrije Volk, Margriet en NRC Handelsblad. Ze ging uiteindelijk failliet en concentreert op dit moment al haar energie op haar schrijven.
Ze heeft kinderromans geschreven over paarden, die deel uitmaken van een serie genaamd ‘de Koosje-serie’. In 2002 debuteerde ze met Leopold in de Geheim-serie met ‘The Secret of the Tree Home’. Daarna kwam de serie Rosa en de Sophie-paarden uit. Het meest recente boek van Yvonne is getiteld ‘A Pony to Love’.
Scheveningen werd hun nieuwe thuis toen ze drie jaar oud was en haar familie daar net was verhuisd. Toen ze voor het eerst naar de lagere school ging, was ze vrij jong en de meeste van haar klasgenoten waren minstens anderhalf jaar ouder dan zij.
Ze was het doelwit van veel pesterijen op de basisschool.Yvonne Kroonenberg begon haar carrière als journaliste aan het begin van het decennium van de jaren tachtig. Ze schreef columns voor verschillende tijdschriften.
Haar werk als journalist begon met een column voor het tijdschrift ‘Partner’ waarin ze problemen in romantische relaties besprak. Dat werd in geen enkele hoedanigheid van de schrijver verlangd. Tot het moment dat ze te horen kreeg dat ze eierstokkanker had en begon te vrezen dat ze geen lang leven meer zou hebben.
“Als er een probleem is met de bloei, dan is dat na mijn dertigste”, zegt Yvonne K .ronenberg. Ik was eindelijk op mijn gewenste bestemming aangekomen. Ik hield niet van studeren en ik vond mensen van mijn leeftijd onaangenaam.
Toch merkte ik ineens dat ik omringd was door mensen waar ik graag in de buurt was. ouderen. Mensen die niet de behoefte voelden om met mij te wedijveren of indruk op anderen te maken en die er tevreden mee waren gewoon zichzelf te zijn. Vrede. Religie is op geen enkele manier een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest.
We waren niets toen we thuis waren, en daar ben ik elke dag dankbaar voor. Ik heb nooit geleerd om bang te zijn voor seksualiteit, noch heb ik geleerd om autoriteit te respecteren die mijn vertrouwen niet heeft verdiend. “Het gevoel van religie is niet interessant. Er was ook geen duidelijke politieke inslag.
Daar is gratis Dutchlay beschikbaar. Mijn ouders waren leden van liberaal links; ze hadden medelijden met degenen die het minder hadden, maar ze waren nooit rigide over hun overtuigingen. Ik ben me terdege bewust van het geluk dat mij in dat opzicht is geschonken. In dergelijke situaties heb ik nog nooit eerder een jas uit hoeven doen.

Als Yvonne Kroonenberg gaat zitten om een van haar stukken te schrijven, zal ze zeker putten uit haar eigen levenservaringen. Haar leven is op zichzelf al fascinerend. Ze schreef dat alles perfect verliep, op één man na, nadat ze bijna tien jaar bij Joep was (1989).Dat bleek een gelukkige wending, want Yvonne en Joep zijn na meer dan dertig jaar nog steeds samen. ondanks het feit dat het nooit haar bedoeling was dat ze zouden gaan samenwonen of trouwen.