Ziekte Rob De Nijs

Ziekte Rob De Nijs:- Waylon werd overmand door emotie toen hij voor het eerst met Summer begon te werken, omdat hij het als een ongelooflijk voorrecht beschouwde. Rob kon zijn hackhoest tijdens het evenement niet onderdrukken.

Ziekte Rob De Nijs
Ziekte Rob De Nijs

Het bejaarde circuspaard heeft, ondanks zijn beter oordeel, zojuist de beslissing genomen om zijn carrière te hervatten. Toen Trijntje Oosterhuis haar lied “Open End” zong, was de kamer zo stil dat je een speld kon horen vallen terwijl ze zong.

Toen Rob ‘Photo of the Past’ begon te zingen, begon iedereen in de kamer met hem mee te zingen. De telefoonlichten begonnen te gloeien zodra Claudia de Breij een prachtige vertolking begon af te leveren van “Zet een kaars voor je raam.” Comedian Sanne Wallis de Vries, die zichzelf een ‘enorme fan’ noemt, stelde zich aan het begin van haar show voor aan het publiek.

De nummers “Intermezzo” en “I want you” lokten veel gelach uit bij het publiek. Zoals blijkt uit het feit dat hij net met Rob zong, “Without You”, is dit het bewijs dat hij een geweldige vriend is.Rob kreeg een kus op de wang van de zanger van Blf, die ook zijn hand vastpakte. Desondanks is Robs professionele carrière op dit moment nog lang niet voorbij. De muzikant heeft zijn meest recente werk al veel aandacht en voorbereiding gegeven.

Na de afgelopen zestig jaar in deze branche te hebben gewerkt, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het beste afscheid kan nemen van het publiek door een nieuw album te maken en dat op cd uit te brengen. Ik ben bijna aan het einde van mijn huidige tour.En dan is er het jaar daarop een afscheidstournee die door alle provincies gaat, en het allerlaatste concert is in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor mij begon.

Ziekte Rob De Nijs
Ziekte Rob De Nijs

Ondanks de ernst van zijn ziekte is de zanger niet van plan zijn carrière als een kaars te laten opbranden. “Mijn stem houdt goed stand en ik kan nog jaren doorgaan”, merkte hij op. “Mijn carrière heeft nog een lange weg te gaan.” Aan de andere kant komt er een einde aan. Het lijkt erop dat er midden in de rekening is gesneden.

Ik wil het publiek een voorstelling geven die typerend is voor Rob de Nijs, zoals ze die gewend zijn te zien. Niet een zelfbewuste tiener die… nou, maak de zin voor mij af. Daarom denk ik dat we het nog een jaar moeten geven.

Een van De Nijs’ grootste krachten als kunstenaar is volgens Luurs de reikwijdte en diepgang van zijn repertoire. Dit is wat hem onderscheidt van andere muzikanten. Noem het onderwerp en hij heeft het waarschijnlijk ooit gezongen.Soms is het onderwerp zwaar, maar de muzikale achtergrond verlicht de stemming zodat mensen het beter kunnen begrijpen en begrijpen.

In de Ziggo Dome werd een aanzienlijk deel van dat repertoire gepresenteerd voor publieksconsumptie. Daar werd de zanger begeleid door zijn eigen Pur Sang Band en gaven ook andere muzikanten, zoals Claudia de Breij, Danny Vera, Paskal Jakobsen, Sanne Wallis de Vries, Trijntje Oosterhuis en Waylon, optredens.

Ziekte Rob De Nijs
Ziekte Rob De Nijs

Het afscheidsconcert zou in april plaatsvinden, maar De Nijs werd die dag met coronaire complicaties in het ziekenhuis opgenomen. Voordat hij aan zijn optreden begon, deelde de artiest zijn enthousiasme voor de gelegenheid met het publiek door te zeggen dat hij ernaar uitkeek. Ik ben erin geslaagd om elk doel te bereiken dat ik mezelf heb gesteld. In feite ben ik een persoon die volledig tevreden is met hun leven.

De Ziggo Dome in Amsterdam was de locatie van het allerlaatste concert van Rob de Nijs, dat gisteravond plaatsvond. Het was zijn allerlaatste optreden ooit op de locatie. De zangeres worstelt met de ziekte van Parkinson, waardoor het voor haar moeilijker is om live optredens te geven dan anders het geval zou zijn.
Via de show met de titel ‘Is Beautiful’ kon hij definitief afscheid nemen van al zijn volgers.

De jonge zanger, die net een jaar oud is, kreeg een staande ovatie van het publiek.En het publiek applaudisseerde haar meerdere keren tijdens de voorstelling. Het publiek deed mee aan een levendige meezinger tijdens uitvoeringen van nummers als “Malle Babbe” en “Picture of Eerder”.

De Nijs hield het hele evenement niet altijd haar kalmte vast; fans bespraken ook een uniek afscheid op Twitter nadat het optreden was afgelopen. Het concert markeerde het einde van zijn lange en succesvolle carrière. De single “Rhythm of the Rain” was het keerpunt in de carrière van De Nijs en stuwde hem naar zijn eerste aanzienlijke succes.

Met de nummers “Jan Klaassen de trompettist” en “Dag Zuster Ursula” verscheen hij weer in hetzelfde jaar dat hij voor Nederland meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Dit gebeurt echter pas voor het eerst als De Nijs met Banger Heart de nummer één positie behaalt.

Wil Luurs, een toegewijde fan uit Wageningen, denkt terug aan al die jaren en zegt: “Er is zoveel gebeurd in die tijd.” Ze woonde de afscheidsconcert als gast, en ze nam ongeveer honderd van haar medeleden van de fangroep De Nijs mee. Rob begon zijn muzikale carrière als wonderkind en evolueerde in de loop van zijn carrière tot een allround perfectionistische zanger.